Ajankohtaista - Opinkeuruu

Avoimen yliopiston teemailta sosiaalityöstä 24.9.2019

Keuruulla järjestetään 24.9.2019 klo 17-20 sosiaalityön teemailta, jossa puhutaan sosiaalityön arjesta, resursseista, tulevaisuudesta ja opiskelusta.  Keskustelussa on mukana alueellisia sosiaalialan toimijoita, jotka tuovat keskusteluun erilaisia näkökulmia. Illan aikana kartoitetaan myös kiinnostusta sosiaalityön perusopintoihin ja alueellisen opintoryhmän muodostamiseen. Tilaisuus on maksuton. Tule kuulemaan ja keskustelemaan sosiaalialan ajankohtaisista kysymyksistä!

Paikka: Keuruun lukio/yläkoulun ruokala (Jussi Rainiontie 5 A).

Teemaillan ohjelma 24.9.

16.30-17.00     Kahvitarjoilu

17.00-17.15     Tervetulotoivotus
Kaupunginjohtaja Hannu Mars
Varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
 
17.15-18.30      Näkökulmia ja keskustelua sosiaalityöstä
Sosiaaliasiamies Eija Hiekka, Keski-Suomen osaamisalan keskus KOSKE
Sosiaalityöntekijä Eero Pirttijärvi Mänttä-Vilppula
Perusturvajohtaja Ari Tuomi Petäjävesi
Perusturvajohtaja Tuija Koivisto Keuruu
Yliopistonopettaja Minna Strömberg-Jakka, joka on ollut laatimassa ”Aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön tulevaisuusselvitys” -raporttia 

Keskustelun vetäjinä ovat sosiaalityön yliopistonopettajat Helky Häkli ja Sirpa Tapola-Tuohikumpu Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta.

18.30-20.00      Sosiaalityön ydintä tavoittamassa - miksi opiskella sosiaalityötä avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen?
 
Helky Häkli ja Sirpa Tapola-Tuohikumpu
Opiskelijapuheenvuoro

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan teemailtaan sähköisellä lomakkeella 23.9. mennessä osoitteessa https://urly.fi/1hdo

Kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa opintoja sosiaalityön perusopintoihin (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa). Sosiaalityön perusopinnot toimivat johdatuksena sosiaalityöhön, sosiaalityön käytäntöihin ja yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi.  Katso perusopintojen toteutuksesta tarkemmin https://urly.fi/1hdi

Osallistuminen teemailtaan otetaan huomioon Sosiaalityön perusopintojen, Sosiaalityön johdantokurssin (5 op), osasuorituksena lukuvuonna 2019-2020. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin johdantokurssin suorittamisesta.

Syksyn avoimet korkeakouluopinnot Keuruulla

Avointen korkeakouluopintojen tarjoaminen Keuruulla aloitettiin keväällä 2019. Tulevaa opintotarjontaa suunnitellaan jatkossa kysynnän ja palautteen perusteella. Avoimia korkeakouluopintoja järjestävät Jyväskylän yliopisto (JY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK).

jamk.fi tunnus

Jyväskylän yliopisto logo          

 

 

Syksyn 2019 opintotarjottimella on yksittäisiä opintojaksoja Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjonnasta että Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston järjestämät teemaillat sosiaalityöstä ja erityispedagogiikasta. Näin voit ”maistella” erilaisia sisältöjä eikä sinun tarvitse sitoutua opiskelemaan isoa kokonaisuutta.  Pääset siis esimerkiksi tutustumaan eri sisältöihin tai rakentamaan alkupolkua tutkintokoulutukseen. Jos opintoihin osoitetaan määrällisesti laajaa kiinnostusta, voidaan opintojaksojen lisäksi Keuruulla toteuttaa isompia opintokokonaisuuksia (esimerkiksi 25 opintopisteen laajuinen perusopintokokonaisuus).

Suurin osa opinnoista toteutetaan verkossa, mutta mikäli kysyntää on riittävästi, voidaan opetusta järjestää myös Keuruulla. 

Tutustu syksyn opintotarjontaan

Avoin yliopisto järjestää syksyn aikana teemaillat sosiaalityöstä ja erityispedagogiikasta. Mukana on paikallisia ja yliopiston puheenvuoroja. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Ohjelma ja ilmoittautuminen tilaisuuksiin avataan syyskuun alussa.

  • Sosiaalityön illassa 24.9.2019 klo 17-20 keskustellaan sosiaalityön arjesta, resursseista, tulevaisuudesta ja opiskelusta.  Tilaisuus on maksuton. Osallistuminen otetaan huomioon Sosiaalityön perusopintokokonaisuuteen (25 op) sisältyvän Sosiaalityön johdantokurssin, 5 op osasuorituksena, kun opinnot aloittaa lukuvuoden 2019-2020 aikana.
  • Erityispedagogiikan ilta järjestetään 5.11.2019 klo 17-20. Teemana on “Moninaisuus meissä – mitä meidän olisi hyvä tietää ja ymmärtää?  Keskustellaan mm. erilaisuudesta, oppimisen esteistä ja tukemisesta sekä osallisuudesta ja erityispedagogiikan opiskelusta.

 

Yrittäjyys ja liiketoiminta

 

Hyvinvointi ja sen edistäminen

 

Kielet ja viestintä

 

Tekniikka ja ICT

 

Biotalous ja ympäristö

 

Ilmoittautuminen JAMK:n verkkokursseille alkaa 1.8. klo 9.00 (sosiaali- ja terveysala klo 10.00)!

Kaikille avoimia korkeakouluopintoja

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

Joustavaa opiskelua yksin ja yhdessä

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä yksin tai yhdessä työskennellen työstettäviä tehtäviä. 

Et ole yksin opintojesi kanssa. Saat aina tukea ja ohjausta opintoihisi ottamalla meihin yhteyttä. Aktivoikaa opiskelijaporukan kanssa yhteinen opintopiiri paikallisesti – yhdessä opiskelu on antoisampaa!

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintoihin ilmoittaudutaan avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta. Kunkin opintojakson kohdalla on kerrottu opintomaksun suuruus. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä (op). Ilmoittautuminen on sitova.

Perumisehdot:

  •  JYAY: Voit perua ilmoittautumisesi viikon sisällä ilmoittautumisajan päätyttyä tai suorittaa opinnot etänä. Jos lähiopetus ei toteudu, peruminen on maksutonta. Jos lähiopetus toteutuu, mutta haluat perua ilmoittautumisesi, veloitamme perumisesta aiheutuneina kuluina opintojakson maksun tai enintään 50 euroa. 
  • JAMK: 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Opinto-ote

Opintojaksojen suorittamisesta saat halutessasi opinto-otteen. Ota yhteyttä opintojakson järjestämisestä vastaavan korkeakoulun opintopalveluun. 

Sinustako sosiaali- ja terveysalan ammattilainen? Hae lähihoitajakoulutukseen 1.2.-30.4.

Haluaisitko opiskella sosiaali-ja terveysalan ammattilaiseksi Keuruulla? Haku elokuussa alkavaan Gradian lähihoitajakoulutukseen on avoinna 1.2. – 30.4.2019. Koulutus toteutetaan, mikäli hakijoita on riittävästi.

Koulutus soveltuu sinulle, joka olet sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja palveluhenkinen. Sinulla on hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot sekä halu oppia myös alan tietotekniikkaa ja teknologiaa. Haluat kehittyä lähihoidon ammattilaiseksi.

Koulutus on tarkoitettu ilman ammatillista perustutkintoa oleville, uuden ammatin hankkimista tai alan vaihtamista suunnitteleville, toisesta oppilaitoksesta siirtyville ja niille, joilla on alan keskeneräiset opinnot. Keuruun toteutukseen myös suoraan peruskoulusta tuleva hakeutuu tämän haun kautta. Voit hakeutua opiskelemaan myös tutkinnon osia.

Lähihoitajien työllisyystilanne on hyvä.

Kysy koulutuksesta ja hakeutumisesta tarkemmin opinto-ohjaaja Kaija Yrjänältä p. 040 341 6435 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää ja hae sähköisesti https://www.gradia.fi/lahihoitaja/l16897

RekryKoulutuksella metalliosaajaksi

Henkilöstöpalvelualan yritys Go On Jyväskylä, Elekmerk Oy, Multimek Oy, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Keski-Suomen ELY-keskus ja Keski-Suomen TE-toimisto järjestävät yhteistyössä monipuolisen Metallialan RekryKoulutuksen!

RekryKoulutus on tarkoitettu työttömille, tai työttömyysuhan alaisille hakijoille, jotka ovat kiinnostuneita työllistymään teollisuuden tuotannon eri työvaiheisiin Keurusseudun kasvaviin yrityksiin.

RekryKoulutuksen suorittaneet tullaan työllistämään koulutuksen päätyttyä Go Onin kautta Elekmerkille tai Multimekille kokoaikaiseen työsuhteeseen, vähintään 6 kk ajaksi.

Lue tarkemmin ja hae Te-palvelujen sivuilla