Ajankohtaista - Opinkeuruu

Opiskele lähihoitajaksi Keuruulla

Tammikuussa 2020 käynnistyvän koulutuksen hakuaika on käynnissä 31.10.2019 saakka. Syksyllä 2020 alkaviin opintoihin aukeaa haku 4.1.2020. Koulutuksen toteuttaa Gradia Jyväskylä.

Koulutus soveltuu sinulle, joka olet sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja palveluhenkinen. Sinulla on hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot sekä halu oppia myös alan tietotekniikkaa ja teknologiaa. Haluat kehittyä lähihoidon ammattilaiseksi.

Koulutus on tarkoitettu ilman ammatillista perustutkintoa oleville, uuden ammatin hankkimista tai alan vaihtamista suunnitteleville, toisesta oppilaitoksesta siirtyville ja niille, joilla on alan keskeneräiset opinnot. Keuruun toteutukseen myös suoraan peruskoulusta tuleva hakeutuu tämän haun kautta. Voit hakeutua opiskelemaan myös tutkinnon osia.

Tutustu tarkemmin Gradia Jyväskylä

Erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemailta 5.11.2019

Jyväskylän avoin yliopisto järjestää erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemaillan Keuruulla 5.11.2019 klo 17-20. Illan aikana keskustellaan mm. erilaisuudesta, oppimisen esteistä ja tukemisesta sekä osallisuudesta ja erityispedagogiikan opiskelusta. Illan aikana kartoitetaan myös kiinnostusta erityispedagogiikan perusopintoihin ja alueellisen opintoryhmän muodostamiseen.

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Paikka: Keuruun lukio/yläkoulun audiorio (Jussi Rainiontie 5 A).

Teemaillan ohjelma 5.11. "Moninaisuus meissä – mitä meidän olisi hyvä tietää ja ymmärtää?"

16.30-17.00     Kahvitarjoilu

17.00-17.15     Tervetulotoivotus
Kaupunginjohtaja Hannu Mars
Varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

17.15-               Moninaisuus meissä - erityiskasvatuksen ja –opetuksen ajankohtaisia ilmiöitä

   • Miksi nuoret putoavat kelkasta vai putoavatko?
   • Miten koulujärjestelmä vastaa kaikkien lasten ja nuorten tarpeisiin?
   • Kuka on toinen ja kuka kuuluu joukkoon?                           
Keskustellaan kasvatuksen ja opetuksen mahdollisuuksista vastata näihin ilmiöihin ja kysymyksiin. Keskustelun johdattelijoina ovat yliopistonopettaja Liisa Kytölä ja erityispedagogiikan tuntiopettaja Katja Pihlaja Jyväskylän yliopiston Avoimesta yliopistosta. Keskustelijoina mukana myös paikallisia asiantuntijoita jakamassa kokemuksiaan.

19.00-20.00       Moninaisuuden äärellä - miksi opiskella erityispedagogiikkaa avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen?

Liisa Kytölä ja Katja Pihlaja     

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan teemailtaan sähköisellä lomakkeella 4.11. mennessä osoitteessa https://urly.fi/1hP7

Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa) on mahdollista suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi. 

Erityispedagogiikka sopii hyvin kaikille, jotka kohtaavat päivittäin työssään (esim. luokanopettajat, koulunkäynninohjaajat, kehitysvammaohjaajat, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö) erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Erityispedagogiikan opinnoissa keskiössä ovat yksilöllisyys, moniammatillisuus ja perhelähtöisyys.

Katso perusopintojen toteutuksesta tarkemmin https://urly.fi/1hPd

Gradian lupakorttikoulutuksia Keuruulla

Gradia toteuttaa lupakorttikoulutuksia syksyllä Keuruulla:

 • Tulityökortti 10.9.2019
 • Työturvallisuuskortti 23.9.2019
 • Ensiapu 12.-13.11.2019

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan Gradian sivuilla

Avoimen yliopiston teemailta sosiaalityöstä 24.9.2019

Keuruulla järjestetään 24.9.2019 klo 17-20 sosiaalityön teemailta, jossa puhutaan sosiaalityön arjesta, resursseista, tulevaisuudesta ja opiskelusta.  Keskustelussa on mukana alueellisia sosiaalialan toimijoita, jotka tuovat keskusteluun erilaisia näkökulmia. Illan aikana kartoitetaan myös kiinnostusta sosiaalityön perusopintoihin ja alueellisen opintoryhmän muodostamiseen. Tilaisuus on maksuton. Tule kuulemaan ja keskustelemaan sosiaalialan ajankohtaisista kysymyksistä!

Paikka: Keuruun lukio/yläkoulun ruokala (Jussi Rainiontie 5 A).

Teemaillan ohjelma 24.9.

16.30-17.00     Kahvitarjoilu

17.00-17.15     Tervetulotoivotus
Kaupunginjohtaja Hannu Mars
Varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
 
17.15-18.30      Näkökulmia ja keskustelua sosiaalityöstä
Sosiaaliasiamies Eija Hiekka, Keski-Suomen osaamisalan keskus KOSKE
Sosiaalityöntekijä Eero Pirttijärvi Mänttä-Vilppula
Perusturvajohtaja Ari Tuomi Petäjävesi
Perusturvajohtaja Tuija Koivisto Keuruu
Yliopistonopettaja Minna Strömberg-Jakka, joka on ollut laatimassa ”Aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön tulevaisuusselvitys” -raporttia 

Keskustelun vetäjinä ovat sosiaalityön yliopistonopettajat Helky Häkli ja Sirpa Tapola-Tuohikumpu Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta.

18.30-20.00      Sosiaalityön ydintä tavoittamassa - miksi opiskella sosiaalityötä avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen?
 
Helky Häkli ja Sirpa Tapola-Tuohikumpu
Opiskelijapuheenvuoro

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan teemailtaan sähköisellä lomakkeella 23.9. mennessä osoitteessa https://urly.fi/1hdo

Kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa opintoja sosiaalityön perusopintoihin (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa). Sosiaalityön perusopinnot toimivat johdatuksena sosiaalityöhön, sosiaalityön käytäntöihin ja yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi.  Katso perusopintojen toteutuksesta tarkemmin https://urly.fi/1hdi

Osallistuminen teemailtaan otetaan huomioon Sosiaalityön perusopintojen, Sosiaalityön johdantokurssin (5 op), osasuorituksena lukuvuonna 2019-2020. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin johdantokurssin suorittamisesta.