Ajankohtaista - Opinkeuruu

Erityispedagogiikan perusopintoja Keuruulla

Opis­ke­le eri­tyis­pe­da­go­giik­kaa pai­kal­li­ses­ti oh­ja­tus­ti Keu­ruul­la 

Erityispedagogiikka sopii hyvin kaikille, jotka kohtaavat päivittäin työssään (esim. luokanopettajat, koulunkäynninohjaajat, kehitysvammaohjaajat, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö) erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Erityispedagogiikan opinnoissa keskiössä ovat yksilöllisyys, moniammatillisuus ja perhelähtöisyys. Perusopintojen jälkeen on mahdollista hakea erityisopettajaopintoihin tai jatkaa opintoja aineopintoihin.

Jyväskylän avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa) on mahdollista suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi.

Opinnot alkavat 21.1.2020 ja ne suoritetaan 31.12.2020 mennessä. Muut tapaamiskerrat sovitaan ryhmän kanssa erikseen. Ryhmä kokoontuu opintojen aikana Keuruulla keväällä 3–4 kertaa ja syyskaudella 2–3 kertaa.

Ilmoittaudu mukaan alkuvuodesta 2020 alkavaan erityispedagogiikan Keuruun ryhmään 6.1. mennessä

Opiskele lähihoitajaksi Keuruulla

Syksyllä 2020 alkaviin opintoihin on haku käynnissä ajalla 4.1.-31.5.2020. Koulutuksen toteuttaa Gradia Jyväskylä.

Koulutus soveltuu sinulle, joka olet sosiaalinen, vastuuntuntoinen ja palveluhenkinen. Sinulla on hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot sekä halu oppia myös alan tietotekniikkaa ja teknologiaa. Haluat kehittyä lähihoidon ammattilaiseksi.

Koulutus on tarkoitettu ilman ammatillista perustutkintoa oleville, uuden ammatin hankkimista tai alan vaihtamista suunnitteleville, toisesta oppilaitoksesta siirtyville ja niille, joilla on alan keskeneräiset opinnot. Keuruun toteutukseen myös suoraan peruskoulusta tuleva hakeutuu tämän haun kautta. Voit hakeutua opiskelemaan myös tutkinnon osia.

Tutustu tarkemmin Gradia Jyväskylä

Erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemailta 5.11.2019

Jyväskylän avoin yliopisto järjestää erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemaillan Keuruulla 5.11.2019 klo 17-20. Illan aikana keskustellaan mm. erilaisuudesta, oppimisen esteistä ja tukemisesta sekä osallisuudesta ja erityispedagogiikan opiskelusta. Illan aikana kartoitetaan myös kiinnostusta erityispedagogiikan perusopintoihin ja alueellisen opintoryhmän muodostamiseen.

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Paikka: Keuruun lukio/yläkoulun audiorio (Jussi Rainiontie 5 A).

Teemaillan ohjelma 5.11. "Moninaisuus meissä – mitä meidän olisi hyvä tietää ja ymmärtää?"

16.30-17.00     Kahvitarjoilu

17.00-17.15     Tervetulotoivotus
Kaupunginjohtaja Hannu Mars
Varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

17.15-               Moninaisuus meissä - erityiskasvatuksen ja –opetuksen ajankohtaisia ilmiöitä

   • Miksi nuoret putoavat kelkasta vai putoavatko?
   • Miten koulujärjestelmä vastaa kaikkien lasten ja nuorten tarpeisiin?
   • Kuka on toinen ja kuka kuuluu joukkoon?                           
Keskustellaan kasvatuksen ja opetuksen mahdollisuuksista vastata näihin ilmiöihin ja kysymyksiin. Keskustelun johdattelijoina ovat yliopistonopettaja Liisa Kytölä ja erityispedagogiikan tuntiopettaja Katja Pihlaja Jyväskylän yliopiston Avoimesta yliopistosta. Keskustelijoina mukana myös paikallisia asiantuntijoita jakamassa kokemuksiaan.

19.00-20.00       Moninaisuuden äärellä - miksi opiskella erityispedagogiikkaa avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen?

Liisa Kytölä ja Katja Pihlaja     

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan teemailtaan sähköisellä lomakkeella 4.11. mennessä osoitteessa https://urly.fi/1hP7

Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa) on mahdollista suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi. 

Erityispedagogiikka sopii hyvin kaikille, jotka kohtaavat päivittäin työssään (esim. luokanopettajat, koulunkäynninohjaajat, kehitysvammaohjaajat, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö) erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Erityispedagogiikan opinnoissa keskiössä ovat yksilöllisyys, moniammatillisuus ja perhelähtöisyys.

Katso perusopintojen toteutuksesta tarkemmin https://urly.fi/1hPd

Gradian lupakorttikoulutuksia Keuruulla

Gradia toteuttaa lupakorttikoulutuksia syksyllä Keuruulla:

 • Tulityökortti 10.9.2019
 • Työturvallisuuskortti 23.9.2019
 • Ensiapu 12.-13.11.2019

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan Gradian sivuilla