Uutta osaamista puhtauspalvelualalle - Opinkeuruu

Uutta osaamista puhtauspalvelualalle

Ryhmä innokkaita aikuisopiskelijoita suoritti ylläpitosiivouksen tutkinnon osan kotityö- ja puhdistuspalvelualan perustutkinnosta Keuruulla. Jämsän ammattiopiston toteuttaman koulutuksen aikana tutustuttiin lisäksi yleisesti puhtauspalvelualaan. Syksyllä alkaneen koulutuksen päätöstä juhlittiin yhdessä Pappilan Tavernassa.

ryhmkuvapieni

- Saimme kuulla koulutuksesta kaupungin siivouspalveluesimies Tuula Kivimäeltä. Yllätyimme, kun kuulimme että koulutus järjestettäisiin Keuruulla. Aluksi meillä oli muutaman viikon ajan pulpettipäiviä koululla ja sen jälkeen alkoi työssäoppiminen. Työssäoppimisen ajan olimme molemmat Keuruun koulukeskuksessa; Heli Ranta ja Elvi Rautio kertaavat opintojaan.

- Käytännön työ opetti paljon! Työkaverit ohjasivat ja selittivät miten siivotaan sekä miten koneita käytetään. Tässä koulutuksessa tieto syveni ja opimme uutta esimerkiksi siivousaineista. Työ on nyt sujuvampaa, Heli Ranta kiittelee.  

Ranta ja Rautio pitävät myös koulutuksesta saatua todistusta tärkeänä. - Opintojen myötä saa paljon paremmin jalkaa työpaikan oven väliin.

Heli Ranta ja Elvi Rautio2

Jämsän ammattiopisto toteutti koulutuksen yhteistyössä Keuruun kaupungin siivouspalveluiden kanssa.

- Valmistavaan koulutukseen sisältyi syys-lokakuussa lähiopetuspäiviä Keuruulla, jonka jälkeen haettiin ammattimaista otetta ohjatulla työssäoppimisjaksolla kaupungin siivouskohteissa. Motivoitunut ryhmä koostui eri-ikäisistä ja eritaustaisista henkilöistä. Kaikki ovat oppineet toisiltaan paljon matkan varrella, Jämsän ammattiopiston kouluttaja Katja Laitinen täydentää.

- Tämäntyyppiset henkilökohtaiset opinpolut ovat aikuiskoulutuksessa nykypäivää. OPsaamista täydennetään tutkinnon osa kerrallaan työelämän tarpeiden mukaan. Usein tutkintoon voi sisällyttää osia myös muista ammatillisista tutkinnoista, Jämsän ammattiopiston koulutuspäällikkö Sirpa Laakso kertoo.

 

Lisätietoja koulutuksesta

Jämsän ammattiopisto: koulutuspäällikkö Sirpa Laakso, p. 040 341 4392

Keuruun kaupunki: siivouspalveluesimies Tuula Kivimäki p. 040 085 9710 tai aikuiskoulutuspäällikkö Hanne Ylitalo p. 040-659 3330