Opinto- ja uraohjauspalvelut - Opinkeuruu

Opinto- ja uraohjauspalvelut

Keuruulla opinto- ja uraohjausta tarjoaa opinto-ohjaaja Kaija Yrjänä.

"Sinun ei tarvitse olla opiskelija, vaan yhteyttä voi ottaa kuka tahansa, joka miettii opintoja. Voit olla välivuotta viettävä ylioppilas, alan vaihtoa miettivä henkilö tai sinulla olla ajatus mitä opiskella, mutta haluat miettiä yhdessä mitä reittejä pitkin edetä. En tiedä kaikkea, mutta voin tietää mistä kysyä. Etsitään yhdessä kysymyksiin vastauksia ja sopivia koulutusvaihtoehtoja!

Yhdessä pohdittavia kysymyksiä on usein millaisista oppilaitoksista itseä kiinnostavaa koulutusta löytyy ja mistä päin Suomea. Kanssani voi myös keskustella opintojen rahoituksesta tai täyttää vaikka hakulomakkeet.

Teen lisäksi lukikartoituksia ja matematiikan taitojen kartoituksia. Kartoitus kannattaa tulla tekemään, jos epäilee että itsellä on sen tyyppistä pulmaa ja ei sen takia uskalla hakeutua. Oppimisvaikeudet eivät ole este opiskelulle!

Minuun saa yhteyden sähköpostilla, puhelimella tai käymällä luonani Keuruun yhteiskoululla. Tapaamisesta kannattaa sopia etukäteen."

Kaijan oma

 

Opiskelijoiden tukena

"Jos aloitat opinnot missä päin Suomea tahansa, voin toimia edelleen tukihenkilönä Keuruulla opintojen aikana. Teen esimerkiksi tentinvalvontaa monimuoto-opiskelijoille.

Osana työtä toimin kynnysten madaltaja opiskelupolun eri vaiheissa, luokseni voi tulla vaikka kerran keskustelemaan ja kirkastamaan ajatuksiansa. Voit tulla miettimään millaista apua opintojen sujumiseen voisi olla saatavilla.

Työhöni Keuruulla sisältyy myös ysiltä eteenpäin siirtyvien nuorten seuranta, Gradia Jyväskylän lähihoitajakoulutuksessa opiskelijoiden ohjaus ja tuki, peruskoulun lisäopetuksen eli kymppiluokan ohjaus. Teen yhteistyötä kaikkien nuorten kanssa työtä tekevien sekä lisäksi aikuisten kohdalla kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa."

 

Ota rohkeasti yhteyttä Kaija Yrjänä, puh. 040-341 6435, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.