Uusia lähihoitajia valmistui Keuruulla - Opinkeuruu

Uusia lähihoitajia valmistui Keuruulla

Gradia Jyväskylän Keuruulla toteutettavasta lähihoitajaryhmästä valmistui keväällä kymmenkunta opiskelijaa. Heidän joukossaan valmistui yksi kahden tutkinnon suorittanut. Henkilökohtaisten opinpolkujen myötä lähihoitajia valmistuu jatkuvasti pitkin vuotta.

Huhtikuussa lähihoitajaksi valmistunut Kristi Kuusk on ollut tyytyväinen saamansa koulutukseen. 

–Keuruulla oli mukava porukka, jossa oli hyvä työskennellä. Äidinkieleni on eesti, joten aluksi minua pelotti, että miten tulen toimeen kielen kanssa. Opiskelu kuitenkin sujui hyvin. Olen työllistynyt Keuruun kotihoitoon heti valmistuttuani, Kuusk iloitsee.

–Opiskelijoita otettaisiin enemmänkin työpaikoille. Työtä on, ja Keuruulla on tarvetta koko ajan. Opiskelijat ovat tehneet myös sijaisuuksia ja he ovat tosi tarpeellisia, hoivaosasto Tarhialan ja tehostettujen asumisyksiköiden Lahdelma- ja Valkama-kotien vastaava hoitaja Susanna Laaksonen painottaa.

 Gradian kevään valintahaastattelut on tehty ja syksyllä Keuruulla aloittaa noin 20 opiskelijan motivoitunut ryhmä.

–Seuraavan kerran ryhmää täydennetään tammikuussa 2019. Tulevaisuudessa on ajateltu, että Keuruulla opinnot voi aloittaa pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Opiskelu toteutetaan monimuotoisesti ja työelämäpainotteisesti, opinto-ohjaaja Kaija Yrjänä kertoo.

Lähihoitajaksi opiskelu kestää taustasta riippuen 1,5–3 vuotta. Hakeminen koulutukseen tapahtuu Gradian verkkosivujen kautta.

Lähihoitajakoulutus siirtyi viime syksynä yhteiskoululta uusiin remontoituihin tiloihin Kivikoululle.

–Olemme kotiutuneet uusiin tiloihin hyvin. Esimerkiksi rennosti sisustettu monitoimitila mahdollistaa monenlaisen opiskelun, Yrjänä kiittelee.