Oppisopimuskoulutus - Opinkeuruu

Oppisopimuskoulutus

KENELLE?

Oppisopimuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin.  Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille. Oppisopimus perustuu työnantajan ja vähintään 15-vuotiaan opiskelijan ja väliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon kuuluu ammattiin kouluttaminen työpaikalla.

MITÄ?

Oppisopimukseen liitetään henkilökohtainen opiskeluohjelma, joka laaditaan Opetushallituksen vahvistamien tutkinnon perusteiden pohjalta.  Oppisopimuskoulutuksella voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Lisäksi se voi olla valmistavaa koulutusta näyttötutkintona suoritettaviin ammatillisiin perustutkintoihin tai ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Joissain tapauksissa oppisopimuksena voi suorittaa myös ei-tutkintotavoitteista lisäkoulutusta. Yrittäjät voivat kouluttaa itseään oppisopimuksella omassa yrityksessään.

MISSÄ?

Noin 70 - 80 % oppisopimuskoulutuksesta tapahtuu työpaikalla, jossa koulutuksesta huolehtii opiskelijan vastuullinen työpaikkaohjaaja. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisella koulutuksella, josta vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

MITEN HAKEUDUTAAN?

Yleensä opiskelija hankkii oppisopimustyöpaikan itse ottamalla yhteyttä työnantajiin. Paikallinen oppisopimuskeskus tai -toimisto auttaa yhteistyössä oppilaitoksen kanssa koulutuksen suunnittelussa ja käynnistämisessä.

OPINTOJEN RAHOITUS?

Oppisopimus on työnantajan ja opiskelijan välinen määräaikainen työsopimus, ja opiskelijalle maksetaan työssä oppimisen ajalta palkkaa. Opiskelija, työnantaja ja oppisopimustoimisto solmivat oppisopimuksen.

Lisätietoja: 

Oppisopimus.fi

www.gradia.fi/yrityksille/oppisopimus-palvelee

Sasky.fi

Keuruun kaupungin oppisopimusopas