Mikael - kitaristi - Opinkeuruu

Tarinakuvat5

Kuka?
23-vuotiaan Mikaelin elämä pyörii yläkouluaikaisten kavereidensa kanssa perustetun bändin ympärillä. Mikael aloitti peruskoulun jälkeen lukion, koska kaveritkin menivät sinne, eikä muutakaan keksinyt. Lukeminen ei kuitenkaan riittävästi kiinnostanut ja kursseja alkoi jäädä suorittamatta. Äidin pakottamana Mikael päätti kokeilla opiskelua levyseppähitsaajaksi, mutta kiinnostus ei riittänyt yhtä syksyä pidemmälle.  Vuodet ovat kuluneet pääosin kitaraa soitellessa. Välillä Mikaelilla on ollut keikkatöitä enonsa logistiikka-alan yrityksessä, myös työharjoittelupaikkoja on kertynyt lukuisia.

Mitä haluaa?
Mikael haluaisi töitä, jotta saisi rahaa bändihommiin. Tyttöystävä patistaa Mikaelia keksimään, mitä elämällään tekisi. Tällä hetkellä häntä kuitenkin kiinnostaa vain soittaminen. Mikään perinteinen miesten ammatti ei sytytä, vaan työn pitäisi olla sellaista, jossa voi tehdä luovia juttuja. Toisaalta Mikael tietää, että kunnon töitä ei saa ilman koulutusta, mutta samalla häntä pelottaa väärän alan opiskelujen aloittaminen - jälleen kerran.

Mitä mahdollisuuksia?
-     Jyväskylän ammattiopisto: Musiikkialan perustutkinto
-     Keski-Suomen Opiston Rokkibreikki
-     Jämsän ammattiopiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto (mahdollistaa menetelmäosaamisen hyödyntämisen ammatillisen ohjauksen välineenä, opinnoissa voi suuntautua esim. kulttuuriohjaukseen)
-     Oppisopimuskoulutus
-     Koulutustakuu